Partners

Kinder fysiotherapie

Vanaf oktober 2012 bestaat de mogelijkheid voor kinderen om met hun ouder(s) naar de kinderfysiotherapie te gaan in Kwintsheul. Op maandagochtend is Linda Berger als Kinderfysiotherapeut aanwezig op de WSKO Andreashof. Haar Specialisaties zijn Pedagogiek i.o. en Motoriek . Tevens is zij draagdoekconsulente voor zuigelingen. Verder is zij net gestart met de opleiding voor sensorische informatieverwerking of sensorische integratie.

Dyslexie ONL

Vanaf 1 januari 2009 is de vergoeding van diagnose en behandeling van ernstige, enkelvoudige dyslexie opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Enkelvoudig betekent dat een kind er geen tweede probleem bij mag hebben, zoals ADHD, autisme of een laag IQ. De regeling geldt voor kinderen die na 1 januari 2000 zijn geboren.

Kinder Coach

Ik ben Mirjam Wilmer, getrouwd en we hebben drie kinderen (en 2 kleinkinderen). Sinds 2011 ben ik werkzaam als kindercoach in mijn kindercoachpraktijk in Wateringen (en voorheen ook in Kwintsheul). ls kindercoach begeleid ik kinderen én/of hun ouders. Meestal omdat een kind (tijdelijk) niet lekker in zijn/haar vel zit. Vaak is de oorzaak bekend: scheiding van de ouders of overlijden van een dierbare of zich niet prettig voelen op school of iets heel anders waardoor het niet zo goed gaat met een kind.

Diëtiste

Eten en drinken doen we allemaal. En als ouder wil je graag dat je kind lekker én gezond eet. Dat gaat gelukkig ook best vaak goed! Maar soms loop je als ouder toch tegen problemen aan. Zo kun je je zorgen maken of je kind wel genoeg eet, kan je zoon of dochter vervelende buikpijn of verstopping hebben of blijft het gewicht maar sneller stijgen dan gewenst. In deze (en andere) gevallen kan de diëtiste misschien helpen!

Muziekmeesters Westland

Bij Muziekmeesters Westland staat het plezier in het muziek maken voorop. Door veel te oefenen, te leren over je instrument en je technische vaardigheden te verbeteren, word je beter en dat maakt het maken van muziek steeds leuker. Ons cursusjaar bestaat uit 5 lesblokken van ca. 2 maanden. Elk lesblok wordt er een extra, gratis muzikale activiteit georganiseerd voor onze leerlingen. Dit kan een optreden zijn, een workshop, een samenspeelmiddag etc.

Steunpunt Bibliotheek

Wij zijn blij en trots dat in onze school een steunpunt zit van de bibliotheek Westland. Tijdens de schooluren is de bibliotheek toegankelijk voor de kinderen en leerkrachten, maar ook na schooltijd op woensdagmiddag en vrijdagmiddag. Dit is gelijk nadat de school uit is. De bibliotheek is een waardevolle toevoeging aan onze onderwijsomgeving. Niet veel scholen kunnen zeggen dat zij ook een bibliotheek in de school hebben. Het biedt de kinderen de kans om hun enthousiasme voor lezen en leren verder te ontwikkelen. Ook het voorlezen door de ouders/verzorgers vinden kinderen vaak ook heerlijk, even dat rustmomentje. Het lenen van de boeken uit de bibliotheek is voor de kinderen gratis. Ze kunnen boeken lenen die hen verder kunnen helpen bij spreekbeurten en werkstukken of gewoon dat aansluit bij hun persoonlijke interesses. Kinderen kunnen ontdekken, groeien en worden nieuwsgierig door zelf boeken te lezen of te worden voorgelezen. Ga samen met uw kind(eren) op woensdagmiddag of vrijdagmiddag naar de bibliotheek in Andreashof. We zien u graag…… in de wereld van de boeken.