ParnaSsys en Parro

Ouderportaal ParnasSys | Informatie voor ouders
Scholen houden de gegevens van leerlingen bij in een leerlingvolgsysteem. Dat is in de wet zo geregeld. Onze school gebruikt hiervoor het systeem van ParnasSys. Het gaat om administratieve gegevens en informatie over de ontwikkeling van leerlingen. In het ouderportaal van ParnasSys kunnen ouders de informatie over hun kind inzien.

Inloggen
Via de link "inloggen in het ouderportaal" komt u in het ouderportaal. Hier logt u in met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. De inloggegevens worden door school uitgegeven en gelden gedurende de gehele schoolloopbaan van uw kind(eren).

U logt de eerste keer in met het wachtwoord dat u van school ontvangt. Dit is een uniek en automatisch aangemaakt wachtwoord. Wij adviseren dit direct te veranderen in een wachtwoord dat voor u goed te onthouden is.

Wijzigen wachtwoord
Als u bent ingelogd, kunt u onder ‘profiel’ een eigen wachtwoord instellen. Dat doet u met de knop ‘wachtwoord veranderen’. U voert hier een zelfgekozen wachtwoord in.

Wijzigen gegevens
Soms ziet u bij de gegevens van uw kind(eren) een potloodje staan. Hiermee kunt u wijzigingen doorgeven aan de school. Dat gebeurt automatisch per mail. De school verwerkt de wijzigingen zo snel mogelijk.

Nieuwe ouders
Als nieuwe ouder kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot Parro. Meer informatie over Parro is te vinden in de handleiding. Indien u al een account van een andere school heeft is het ook mogelijk dit te koppelen aan onze school, neem hiervoor contact met ons op.

Wij gebruiken de communicatie-app Parro. Dit is een app gekoppeld aan ons leerlingvolgsysteem ParnasSys. De app kunt u downloaden en op uw telefoon zetten. U kunt ook gebruik maken van Parro via de computer. Gebruik www.talk.parro.com. Inloggen in Parro kunt u met dezelfde gegevens als u gekregen heeft voor het ouderportaal.

Wat voor soort berichten kunt u verwachten? 

We kunnen u op de hoogte houden van het reilen en zeilen in de klassen. Dit houdt in dat de leerkracht een mededeling kan plaatsen, een vraag kan stellen m.b.t. hulp in de klas of omdat er bepaalde materialen gespaard worden. Ook geeft de app u een kijkje in de klas wanneer er speciale (gast)lessen gegeven worden of we op excursie gaan. Tevens kunt u zich via deze app inschrijven voor de oudergesprekken.

Zelf aanpassen

In Parro kunt u aangegeven of wij foto's van uw kind mogen gebruiken voor social media, krant, magazines of andere zaken. Daarnaast kunt u hier aangeven als uw kind een bezoek aan dokter/tandarts brengt evenals ziekmeldingen.