Nieuws item

𝐖𝐒𝐊𝐎 𝐯𝐢𝐞𝐫𝐭 𝐩𝐚𝐧𝐧𝐞𝐧𝐤𝐨𝐞𝐤𝐝𝐚𝐠 𝐦𝐞𝐭 𝐡𝐨𝐧𝐝𝐞𝐫𝐝𝐞𝐧 𝐤𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐞𝐧 𝐨𝐮𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧

Ook wij doen mee aan de Nationale Pannenkoekendag op vrijdag 8 maart. Op maar liefst 15 WSKO basisscholen gaan de leerlingen aan de slag om de lekkerste pannenkoeken te bakken voor ouderen. Kinderen leren op deze manier hoe fijn en makkelijk het is om iets te doen voor andere mensen.

WSKO ontwikkelt met plezier. “Deelname aan deze dag is voor de leerlingen niet alleen heel leuk en lekker, maar zorgt ook voor verbinding”, aldus Henriëtte Boevé, bestuurder van WSKO.

“De vijftien scholen geven zelf invulling aan de pannenkoekdag, dus die is op elke school anders. Er zijn heel mooie initiatieven ontstaan!”

De leerlingen van WSKO de Andreashof in Kwintsheul gaan samen met vrijwilligers van Vitis Welzijn en Westland Ontmoet bakken in dorpshuis de Kastanjehof. Een veertigtal Heulenaren zijn uitgenodigd voor een pannenkoekenlunch. Irma Smits, directeur basisschool Andreashof,vertelt: “Kwintsheul is een kleine gemeenschap. Met het oog daarop is het helemaal leuk om met jong en oud een gezellige activiteit te ondernemen; het zorgt voor mooie momenten.”

 

 

Gezonde pannenkoek

Favoriet bij de meeste kinderen is de traditionele pannenkoek met veel stroop en poedersuiker. Kan een pannenkoek ook gezond én lekker zijn, vroegen Floris en Roos, beiden 8 jaar, zich af? Ze hebben de hulp van Stan Browney ingeschakeld. De Westlandse Stan is bekend van zijn sportvideo’s op Youtube en weet veel van gezonde voeding. Het drietal heeft samen een gezonde én lekkere pannenkoek gebakken, en alle leerlingen van WSKO uitgedaagd om een eigen variant te bedenken! En wat zijn wij trots op Floris en Roos die samen met Stan de keuken in doken om heerlijke pannenkoeken te bakken.